Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu

Telefon : 0 3223732300 / 05079577062
Belgegeçer : yuregirkasgarlimahmutortaokulumeb.k12.tr
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://ykmo.meb.k12.tr
Adres : SOLAKLI HÜRRİYET MAH. 5275 SK. NO 2 YÜREĞİR / ADANA
VİZYON : Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip, bilime katkılarıyla, sosyal sorumluluk girişimleriyle, uluslararası işbirlikleriyle, insanlığın geleceğinde söz sahibi olan mezunlarıyla saygınlık kazanmış bir kurum olmaktır.
MİSYON : Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, ulusal ve uluslararası toplumun gelişim ve evrimine katkıda bulunmak için geçmişinden gelen dayanışmacı, özgür ve sorgulayıcı düşünceyi benimseyen, girişimci ruhu destekleyen, eşitlik ve çeşitlilik temelli, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneklerle birleştirerek, toplumsal sorumluluk ve evrensel akademik değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Yüreğir İlçesi 6. Bölge Futbol Turnuvası Birinciliği (Nisan 2015) 24 Kasım Öğretmenler Günü Konulu Şiir Yarışması Birinciliği (Kasım 2017) Siyer-i Nebi Yarışması İlçe Birinciliği (Mayıs 2019)

Öğretmen :27
Öğrenci :521
Derslik :26
Toplantı Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1225
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler : 08.30 - 14.40
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer
Pansiyon : Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.
Servis : Öğretmen servisi yoktur. Civar köylerden gelen taşımalı öğrenciler için servis mevcuttur.
Ulaşım : Belediye otobüsleri ve Karataş , Solaklı dolmuşları ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır. Öğretmenlerimiz özel araçları ile ulaşım sağlamaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Yüreğir İlçesi Solaklı Hürriyet Mahallesinde,Karataş ilçe yolu üzerindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Yüreğir ilçe merkezine 25 km, Adana il merkezine 30 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda beden eğitimi ve spor öğretmenleri ile sporcu/antrenör öğretmenlerimiz tarafından sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları" etkinlikleri düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları :
Yazdır :